Stiati ca plantele pot fi benefice in mediul in care lucrati? Verde la birou

on
Categorii:Ingrijirea plantelor

Mediul in care lucrezi poate fi imbunatatit datorita plantelor ornamentale. Plantele ornamentale pot oferi o buna oxigenare, te energizeaza si iti parfumeaza incaperea.

Cele mai indicate plante pentru birou:

Dypsis lutescens denumit popular Areca este o planta sub forma de palmier care asigura oxigenarea aerului atata timp cat este crescuta la lumina. Nu ii trebuie prea multa atentie, insa necesita doar o ingrijire moderata. Spatiul ii este favorabil pe verticala, deoarece frunzele se dezvolta pana la 2 metri inaltime.

Menta asigura stimularea creierului, daca o tineti pe birou. Lumina directa ii este favorabila. Prezenta acesteia iti va asigura o concentrare mai buna si iti scade apetitul alimentar.

Iedera englezeasca se intinde pe orice suprafata dorita, improspateaza aerul si il curata. Nu tolereaza lumina directa, asa ca poate fi asezata in orice colt al camerei. Absoarbe foarte usor compusii volatili, factorii poluanti si alte substante nocive care produc migrene si stari de greata.

Roinita are ca scop stimularea activitatii cerebrale. Nu ii este prielnica lumina directa si este foarte usor de intretinut. Unii cercetatorii renumiti au descoperit ca mirosul roinitei va imbunatatii starea de spirit.

Epipremnum aureum va improspata aerul. Se intretine foarte usor si nu este recomandat sa fie tinuta in lumina directa. Planta va reduce fenomenele negative care influenteaza calitatea aerului.

Gardenia va asigura stimularea creierului. Este o planta care are nevoie de o sursa directa de lumina, cat si o ingrijire moderata. Functioneaza ca un antidepresiv si traieste pana la 25 de ani. Parfumul florii va imbunatatii starea de spirit.

menta iedera englezeasca Epipremnum-aureum gardenia